Epitact Discrete Kussentjes 1 Maat 1 Paar

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving
Pijn onderaan de voet in zomerschoenen? Als het vetkussentje van de voetzool, ons natuurlijk kussentje, dunner is geworden en niet meer zijn rol kan vervullen om de druk te verdelen, voelt men pijn en een branderig gevoel. Dit gaat vaak gepaard met eelt onderaan de voet, een likdoorn, een eeltlaag. Door tussen de zool en de voet een herstellende gel aan te brengen die de druk verdeelt, zoals Epithelium 26®, wordt de pijn verlicht en de vorming van hyperkeratose vertraagd. In open schoenen is de doelstelling om een zo discreet mogelijke bescherming te hebben: dit is wat de discrete kussentjes EPITACT® opmerkelijk goed doen.
  • EPITHELIUM 26® is een door voetspecialisten gepatenteerde siliconengel. Zijn visco-elastische en mechanische eigenschappen zijn verwant aan die van de onderhuidse weefsels. De gel verdeelt het lichaamsgewicht over de gehele steunzone en vervangt de verzwakte natuurlijke voetzoolkussentjes.
  • De discrete kussentjes worden efficiënt op hun plaats gehouden door een zelfklever.
  • Verkocht per paar met 6 zelfklevers (Eén maat).
Gebruik
• Zorg voor rechtstreeks contact tussen huid en zool voor optimaal comfort (behalve bij een onbeschermde wond).
• Bepaal van te voren de rechter- en linkervoet. Ga hiervoor voor de twee zolen staan: de bedrukte stof met het opschrift Epithelium 26® moet met de goede zijde naar boven wijzen. Leg de zolen naast elkaar en controleer of deze goed liggen (de rechterzool rechts en de linker links); aan de onderkant moet zich een driehoekige ruimte vormen (zie hiernaast). Als dit niet klopt, verwissel dan de zolen.
• Verwijder de dubbelzijdige, zelfklevende beschermingsfolie van de achterkant van de zolen.
• Plaats de zolen in uw schoenen, met het breedste deel naar voren. De zolen liggen dan een beetje dwars, zoals aangegeven op de foto hiernaast.
Contra indicatie

• Dit produkt heeft alle testen ondergaan die behoren tot de ISO-10993-1 normen. Mocht zich toch een allergische reactie voordoen, stop dan onmiddellijk met het gebruik van dit produkt en informeer MILLET Innovation SA.
• Niet te gebruiken op een open wond.
• Bij twijfel kunt u advies inwinnen bij uw voetverzorger. MILLET Innovation SA verwerpt iedere aansprakelijkheid in geval van gebruik dat in strijd is met de aanbevelingen van de fabrikant.

Gegevens
CNK2890796
FabrikantenGSA Healthcare, Millet Innovation, Patch Pharma
MerkenEpitact
Breedte137 mm
Lengte181 mm
Diepte15 mm