Lecrolyn 40mg/ml Oogdruppels 10ml

Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Gebruik dit medicijn altijd precies zoals in deze bijsluiter staat of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

De geadviseerde dosering voor kinderen en volwassenen is 1 tot 2 druppels in elk oog twee keer per dag.

Als het door de ernst van de verschijnselen nodig is om vaker te druppelen, mag dit niet vaker dan 4 keer per dag.

Vóór het indruppelen van de oogdruppels:

- Was uw handen voordat u de fles opent.

- Wanneer u een nieuwe fles opent, druppelt u één druppel die u weggooit.

- Kies de houding die voor u het meest comfortabel is voor het indruppelen van de druppels (u kunt gaan zitten, op uw rug gaan liggen of voor een spiegel staan).

Indicatie

Lecrolyn bevat de werkzame stof die natriumcromoglicaat wordt genoemd. Het behoort tot een groep van medicijnen die anti-allergische middelen worden genoemd. Dit medicijn wordt gebruikt voor de behandeling van verschijnselen aan de ogen door allergie. Het werkt door het stoppen van het vrijkomen van natuurlijke stoffen, zoals histamine, in uw ogen. Deze stoffen kunnen leiden tot een allergische reactie. Verschijnselen van een allergische reactie zijn jeukende, waterige, rode of ontstoken ogen en gezwollen oogleden. Meestal zijn beide ogen aangedaan.

Meestal komen deze verschijnselen voor in de lente of zomer wanneer pollen (stuifmeel) van grassen of bomen in contact komen met de ogen van personen die daarvoor gevoelig zijn. Worden uw verschijnselen na twee dagen niet minder, of worden ze zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Gegevens
CNK3949906
FabrikantenArvato Distribution
Breedte43 mm
Lengte77 mm
Diepte40 mm
Bijsluiter